NORDIC MAKERS' FILM FESTIVAL
Ohjelma

ELOKUVAT

Käsityöstä kertovia elokuvia! Festivaalilla näytetään yhteensä viisi 90 minuutin elokuvapakettia Dux-kulttuuritalolla sekä yksi paketti ruotsinkielisen lukion tiloissa. Olemme kutsuneet elokuvantekijöitä ja käsityöläisiä keskustelemaan elokuvistaan. Voit katsoa kaikki paketit tai valita itsellesi mielenkiintoisimman kokonaisuuden. Varaathan paikkasi etukäteen.


Lisätietoja tästä

JOULURISTIT

PERUTTU
Kristiinankaupungin seudulla on oma eksoottinen jouluperinne: isot koristeelliset ristit, joita asennetaan jouluksi katolle, missä ne loistavat laskiaisviikolle asti ja suojelevat taloa pahoilta voimilta. Erityyppisiä paikallisia ristejä voi nähdä näyttelyssä Hemslöjdsgårdenilla lauantaina ja sunnuntaina
.klo 10-15. Vapaa pääsy.TYÖPAJAT

PERUTTU
Tekeekö mieli tehdä itse? Inspiroidu, opi ja kokeile eri materiaaleja ja menetelmiä. Työpajoja vetävät Anki Snickars-Hoxell, Johanna Björkholm ja Kristinestadsnejdens hemslöjdsförening -käsityöyhdistyksen jäsenet.

Lisätietoja
tästäKAARNASTA HARSOON


Länsi- ja Keski-Afrikassa suuri osa tekstiileistä kudotaan ja värjätään edelleen käsin. Niistä kertoo näyttely Kaarnasta harsoon. Sen yhteydessä voit nähdä elokuvapaketin Länsi-Afrikan värit, missä tutustutaan mm. malilaisiin kankaanvärjäyksen parissa työskenteleviin naisiin. Vapaa pääsy. Avoinna lauantaina klo 10-17 ja sunnuntaina 10-16.
KÄVELYKIERROS
Kristiinan matkailusesonki on jo ohi, mutta osallistumalla opastettuun kävelyyn voit tutustua vanhaan puukaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Lauantaina klo 10.30-12, Opastus on ilmainen. Säävaraus. Ilmoittaudu: varaukset@makersfilmfestival.fi

MARKKINAT
PERUTTU
Kristiinankaupungin ja lähialueen käsityöläiset myyvät tuotteitaan Kauppatorin ylälaidassa olevassa Kauppakeskus Cornerissa lauantaina klo 11-16.


VAATETUUNAUSTA
Maailman hauskin ja hyödyllisin harrastus! Vaatesuunnittelija Aija Rouhiainen on ostanut 25 vuoden aikana vain kymmenen uutta vaatetta. Vaatteet tuunataan siten, että ne sopivat kantajansa tyyliin ja persoonallisuuteen. Luento ruotsinkielisellä lukiolla lauantaina klo 14.45-16.15. Järj. Kristiinankaupungin kansalaisopisto. 10 €.

KÄSIN TEHTYÄ LÄHIRUOKAA


Ruokakin voi olla käsityötä. Ravintola Jungmanissa on tarjolla kolme lähiruokamenyytä (katso tästä) lauantaina klo 19 alkaen. Pöytä/paikkavaraus: varaukset@makersfilmfestival.fi

Copyright © All Rights Reserved