MIKÄ FESTIVAALI?

Nordic Makers' Film Festival -elokuvafestivaali kertoo käsityöläisistä ja käsityöstä.

Festivaalilla käsityön käsite on laaja, ihan kuten englannin sana "making". Siihen sisältyvät kädentaidot, muotoilu sekä käsityömäinen tuotanto, jossa keskeisessä asemassa ovat upeat materiaalit, taito ja luovuus.

Festivaali on Suomessa ensimmäinen ja ainoa lajissaan. Britanniasta yhteistyökumppanimme Crafts Council on jo monen vuoden ajan järjestänyt Real to Reel -festivaalia. Suomessa ja muissa Pohjoismaissa käsityötaidot ovat säilyneet hyvin, ja koulujen kattavan käsityöopetuksen ansiosta käsityötaito kukoistaa, toisin kuin monissa muissa länsimaissa. Tavoitteenamme on tuoda esiin käsityöläisten tarinoita kaikkialta maailmasta, ja antaa uusia virikkeitä.

Youtube on täynnä ohjevideoita, jotka näyttävät käsityön vaiheita. Festivaalin elokuvissa etusijalla on koko kulttuuri; käsityöläinen, hänen ympäristönsä ja elinehtonsa sekä kauneus, joka piilee taidoissa. Olisiko jo aika, että käsityö saisi Suomessakin paikkansa muiden taidemuotojen rinnalla?

Festivaalinäyttämönä on Kristiinankaupunki, missä perinteinen rakennuskulttuuri on näkyvissä kaikkialla. Kaupunki on kansainvälisen Città slow -kaupunkiverkoston ainoa suomalainen jäsen.
Verkoston johtotähti on hyvä elämä.

Copyright © All Rights Reserved